Keresés a műsorfüzetben:
Csak azon események, amelyekhez kapcsolódik


Műsorváltozások
(Súgóhoz képest)

Völgytérkép

Műsorfüzet letöltése
PDF formátumban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Május elseje
Augusztus 1. (Kedd) 17.30 -
Taliándörögd - Lőtér

Éljen május 1.

Éljen május 1. – a munka ünnepe. Ez a felirat volt olvasható a dörögdi Lőtérsátorban délután fél 6-tól este 7-ig. Ekkor adták elő a Nagy Mari által rendezett zenés színdarabot Május elseje címmel. Az előadók az ötvenes évek azon slágereit dolgozták fel, amelyek sokkal inkább a magánélethez, s nem a politikához kapcsolódnak.

A produkció ismét kis csúszással kezdődött, de ilyenekkel már nem is kell foglalkozni, ez szinte minden programmal így van a Völgyben. A dalok nem mindig kapcsolódtak május első napjához, csak általában a számban megemlített történetek játszódtak valamikor tavasszal. Az első dal egy trolibuszos nóta volt, melynek lényege: az első trolibusz, milyen jó is az, mivel ez az ötvözete a villamosnak és a busznak, és ilyenen még senki sem utazott. Az előadásban hallhattunk még pár úttörődalt, melyek közül néhány nekem is ismerős volt, de a szövegét már öt perc múlva sem tudtam felidézni. Talán majd egyszer eszembe jut, de ez nem most lesz. A legnagyobb sikert egy csigás dal aratta, az énekesnőnek egy ideig félénknek kellett tűnnie, majd egyszer csak megváltozott és elkezdett torkaszakadtából üvölteni, ismét visszaváltott félős kislánnyá, ez így ment a szám végéig. Vastaps közepette vonult le a színpadról, de még egy gyors meghajlás erejéig visszatért, hiszen a többiek még nem öltöztek át a következő műsorszámhoz, ezért ez egy kis időhúzásnak tökéletesen megfelelt.
Szépen lassan haladt az idő, rengeteg dalt hallhattunk már, s elérkeztünk az utolsó nótához is.
Ez a szám a sportot éltette, buzdítottak mindenkit, hogy együtt kell mozogni, mert az nagyon
jó dolog. Nincs is szebb annál, mint hogy hazánknak dicsőséget szerezzünk úszásban,
atlétikában vagy akármilyen más sportágban, példaként említhetjük a labdarúgást is. Mert akkor még volt magyar foci, nem úgy, mint most, hogy már húsz éve nem vettünk részt világversenyen.
Na mindegy, csak egy mellékvágányra tévedtem. A lényeg most következik: a publikum felettébb jól szórakozott ezen a borús délutánon, mivel az Új Színház Stúdió derűs hangulatot varázsolt a taliándörögdi Lőtérszínpadra.

Körtvélyes Zsolt

 

Emalog Informatika